Leverantörer jag är stolt över att ha i min butik.

Ullcentrum

Ullcentrum startades i juli 1998 av Ann Linderhjelm.

Ann har alltid haft ett genuint intresse för naturmaterial och då det visade sig att mycket av den ull som klipps slängs eller bränns så började funderingarna på vad man kunde använda ullen till. Man började samla in en massa ull främst lokalt från Öland men även regionalt från Småland och Blekinge. Företaget började helt från scratch med produktutveckling, design, hitta avsättning för den lokala ullen. Så småningom växte det fram produkter i tovad ull, garn och stickat.


Sätila

Sätila grundades1896 och är ett ledande företag inom design, utveckling och tillverkning av mössor och stickade modeaccessoarer. I fabriken har vi producerat accessoarer av högsta kvalité i nästan 125 år. 100% av alla stickade produkter är stickade på vår fabrik på Sätila of Sweden. Vi gör också prover och mindre serier på fabriken i Sätila. Våra sömnadspartner finns nära i Polen och Baltikum. Råmaterialet vi använder kommer från Europa med korta transportvägar. Av överblivet material tillverkar vi andra produkter som till exempel handdukar som man kan köpa på våra utförsäljningar, det kan också användas till foder i mössor och ger en fin effekt. Allt detta kombinerat gör att våra produkter har en liten miljöpåverkan och håller både dig och ditt samvete rent.

Öjbro Vantfabrik

Öjbro Vantfabrik är ett Svensk design och tillverkningsföretag beläget i Ulricehamn, Västergötland, Sverige. Familjen Öjbro består av Åse och Ted och sönerna Fredrik, Tobias och Erik.

Åses tankar om hennes mönster.

-Jag älskar färg och form. Det är min passion. Jag får så mycket inspiration genom naturen och genom just mitt arbete, mitt arbete är inte bara mitt arbete utan det är mitt liv. Sen har jag glädjen att träffa våra kunder och brukare. De som använder mina saker, det ger mig alltid massor av inspiration. Jag möter många människor på mässor, det är intensiva och roliga dagar. Det är nyfikenheten som driver mig. En stilla undran hur just den kombinationen av färger skulle ta sig ut. Jag spenderar väldigt mycket tid med att tänka ut kombinationer i huvudet. Mestadels när jag omger mig med röran i mitt rum på firman. Plockar runt i våra vantar och strumpor och ser i mitt huvud hur de kan förändras, hur mönstret kanske kan passa någon annanstans. En pågående process jag alltid bär med mig. När idéer till ett nytt mönster tar form, då börjar jag med en skissliknande förlaga, för att sedan dra ner detta i rutor på papper.