3-5 dagars levtid / Frakt 59:-


Recycled by Wille är ett varumärke med många års erfarenhet av textilbranschen som vill värna om jordens resurser, med en drivkraft att tänka längre och försöka bli bättre. Material som blivit över från andra textilproduktioner och skapar nya produkter som annars slängts bort. Gammalt blir till nytt och därmed sparas både vatten och energi.

Kökshandduk Wilda våffla 45x60cm Grå/Beige Kökshandduk Wilda våffla 45x60cm Grå/Beige
Kökshandduk Wilda våffla 45x60cm ljusgul Kökshandduk Wilda våffla 45x60cm ljusgul
Kökshandduk Wilda våffla 45x60cm  Brun/beige Kökshandduk Wilda våffla 45x60cm  Brun/beige
Duk Grythyttan 140x350 röd/grå/vit Duk Grythyttan 140x350 röd/grå/vit
Duk Meja Röd 140x250cm - Recycled Duk Meja Röd 140x250cm - Recycled

Om recycled by wille.

Jag är Wille. För mig är det väldigt enkelt. Det är nu vi skapar vår morgondag och tanken på det genomsyrar allt jag gör. Det är ryggraden för recycled by wille – min drivkraft att hela tiden tänka längre och försöka bli bättre.

Morgondagen nu

Jordens resurser är inte obegränsade och så vitt vi vet finns ingen planet B att luta sig tillbaka mot. Även om det fanns det vågar vi inte chansa.

Wille is here

Med många år i och lång erfarenhet av textilbranschen har vi sett en hel del. Många riktigt bra saker. Andra inte fullt så bra. Tyvärr också en del riktigt dåliga.

Men eftersom vi tror på utveckling, att allt går att förändra och att ingenting är omöjligt växte också recycled by wille fram ur det vi såg. För att vi ville göra skillnad – det vill vi fortfarande och det kommer vi alltid att vilja.

Vi vågar gå vår egen väg, men går den hellre med dig

Man kan göra som alla andra. Eller så kan man göra som vi. Vi använder material som blivit över från andra textilproduktioner och skapar nya produkter av det som annars bara slängs bort.

Gammalt blir till nytt, helt enkelt och därmed sparar vi både vatten och energi. 50% vatten och 30% energi. To be exact.

Våra produkter består av 99% återvunnet material och vår strävan är att orsaka så lite negativ påverkan på miljö och människa som möjligt.

Färg är inte vår cup of tea

Eftersom vi samlar in, sorterar och tar tillvara andras tygspill kan vi skapa nya produkter helt utan att färga om eller tillsätta kemikalier. Det tycker vi är smart.

Vi lägger vår energi på att rädda världen istället för att blanda till säsongens trendigaste färgnyans. Det råder ju ändå ingen tvekan om att återvinning is the new black.

Vi tar det personligt

Att vi är ett litet företag är kanske en av våra största styrkor. Det ger oss möjlighet att vara flexibla, modiga och att fatta snabba beslut utifrån vad vi ser fungerar och vad som inte gör det.

Med fokus på små detaljer kan vi skapa en bättre och mer resurseffektiv helhet. Så tänker vi.

För oss är det självklart att miljömedvetenhet också handlar om att ta ett socialt ansvar. Vi har en nära och tät relation till de människor som rent fysiskt tar fram våra produkter. Det gör att det blir personligt. På riktigt.

We’re in this together

Allt vi gör skapar ringar på vattnet. Ju fler vi blir som tar ansvar och gör aktiva val för en bättre morgondag redan idag, desto större effekt. Ensam är stark, men tillsammans är vi starkare.

Tack för att du också tänker på morgondagen nu.

recycled by wille