3-5 dagars levtid / Frakt 59:-

FAKTA OM ULL

  1. Ull är 100 % förnybart och naturligt, därför är det ett av våra mest hållbara material
  2. Ullens kvalitet bestäms bland annat av fårets ras, var på fåret ullen kommer ifrån och när det blir klippt. Merinoull har längre och tunnare fibrer än andra ulltyper, och därför upplevs plagg i merinoull lätta och mjuka mot huden. Fibrerna är dessutom mer elastiska än vanliga ullfiber och håller formen bättre.
  3. Ull kan absorbera mycket fukt utan att upplevas som blött och tungt. Ullen transporterar nämligen bort fukten från huden. På så sätt kan ull hålla dig varm trots att din tröja är blöt. På vintern är det därför behagligt att använda ull som innersta lager mot kroppen och på fötterna. För barnen är det väldigt bra att ha just ullstrumpor i gummistövlarna!
  4. Ull har temperaturreglerande egenskaper och kan reglera både värme och kyla. Om vintern har den en värmeisolerande effekt, medan tunna ullplagg kan användas året om då materialet andas och har en svalkande effekt.
  5. Ull verkar inflammationshämmande.
  6. Ull har bakteriehämmande egenskaper. Den förhindrar kroppsodör och passar därför bra att använda till sockar. BH eller BH-inlägg i ull är även bra för mammor som ammar, både eftersom den transporterar bort fukten från huden men även för att den motverkar infektioner.
  7. Ull har självrensade egenskaper och är enkel att hålla ren. Ullplagg behöver inte tvättas ofta, men kan med fördel vädras efter användning.
  8. Ull är elastisk, tappar inte formen och skrynklar sig minimalt. Om ett plagg krymper kan det många gånger sträckas tillbaka.